Affiliate marketing Jak propagovat

Jak na anonymní cz web

2.11.2015 3 min čtení

Jak na anonymní cz web

Reading Time: 3 minutes

Za ukrýváním vlastníka webu stejně jako u firem nemusí být hned nějaká nekalá praktika. Bohužel s ohledem na vlastnosti našeho národa existuje řada validních důvodů, proč se neukazovat.

U známého a navštěvovaného webu by se kdejaký zloděj rád podíval, kdo ho vlastní, konkurent zase, co dalšího máte a zákazník například u půjček může mít pocit, že právě vy můžete za jeho špatnou situaci.

Anonymizace je kromě daní nejčastější důvod pořizování offshore firmy. Dnes vám povím, jak využívat jejich výhod, aniž byste si offshore firmu museli pořizovat.

Řada velkých firem je vlastněna Nizozemskou firmou. Například PPF, Home Credit, Fortuna a další. Spousta z nich má sídlo na jednom jediném místě – obchodním centru v Amsterdamu na adrese Strawinskylaan XXX.

  • Fortuna má například adresu: Strawinskylaan 809 WTC T.A/L 8, 1077 XX Amsterdam, Nizozemsko.
  • PPF má zase: Strawinskylaan 933, 1077 XX Amsterdam, Nizozemsko.

Liší se jen číslo. Je zřejmé, že jde o obchodní centrum, které běžně poskytuje sídla v Nizozemsku. Vypadá takhle:

konzulat_amsterdam-580x435

Kouzelné je, že v případě firemního majitele domény není vyžadováno jeho identifikační číslo nebo nějaké VAT. Díky tomu můžete uvést nějaký název firmy s koncovkou N.V. a výše uvedenou adresou v Amsterdamu. Číslo uveďte v rozmezí mezi příklady, takže třeba 842. Nic.cz vám může sebrat doménu, pokud uvádíte nepravdivé údaje, to jste podepsali v objednávce, ale v tomto případě není možné zjistit, jestli na uvedené adrese skutečně nějaká taková firma není. Minimálně je to dost obtížné na to, aby to někdo zjišťoval bez větší motivace a ochoty ze strany vedení WTC v Nizozemsku. To stačí na schování se před konkurencí, ale samozřejmě je to nedostatečné pro nějaké nekalé aktivity. U vymyšlené fyzické osoby je takové ověření snadné.

Další možností jsou anonymní registrace od poskytovatele domény. Údaje má ale poskytovatel povinnost sdělit na žádost státním orgánům, ICANNu a registru. V našem případě se je nedozví a odebrání domény hrozí až při jasném prokázání, že taková firma neexistuje. Nizozemsko je zrovna civilizovaná země, ale ochodních center v obskurdních zemích je určitě dost na to, abyste mohli zajistit mezinárodní komunikační oříšek.

Email

Samozřejmostí je uvést do nic.cz nově založený email s koncovkou @gmail.com. Google také neuvede majitele emailu, kterého navíc ani nebude znát.

Měřící kódy

V minulosti už se stalo, že někdo z oboru odkryl anonymní web pomocí Google Analytics kódu, který má stejné jádro před pomlčkou u webů pod stejným účtem. Jednoduchým řešením je nový GA účet pod zmíněným nově vytvořeným Gmail účtem. Myslete na to ale i u ostatních služeb, Facebook má také podobný problém u pixelů. Stačí ale k anonymnímu Gmail účtu založit Google Tag Manager a veškeré kódy schovat do něj.

Závěr

Vždy bude existovat způsob, jak se k majiteli dostat. Nejpřímější to bude cestou peněz. Zaplatit anonymně se dá, ale už je to složitější. Například skutečným založením offshore firmy a použitím kreditky napsané na ni. Tohle ale není návod na nezákonné praktiky. S mým řešením získáte část výhod offshore firmy aniž byste ji museli mít.

Můžete například najít prodejce anonymních offshore firem, který u nějaké destinace slibuje, že vláda nenechá nikoho nahlížet do rejstříku, případně takový rejstřík vůbec neeviduje. Pak si takovou offshorku můžete do registru napsat, aniž byste si ji museli založit a platit za ni, protože registr nevyžaduje VAT a i kdyby vyžadoval, není způsob, jak ho přes registr ověřit. Jak může nic.cz odebrat doménu za falešné údaje, když nelze ověřit, jestli náhodou nejsou pravé?

Pokud vám tedy nejde o anonymní platby vůči hostingu, ušetříte desítky tisíc ročně.

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.